Sportsbetting

sport-logo

Betta på sport

Att tippa sport var länge den enda typen av hasard som var tillåten i Sverige. Casino var förbjudet. Enarmade banditer var förbjudet. Tillåtet var dock att spela på hästar via ATG och att tippa fotboll via Svenska Spel. Måltips och stryktips. På 80-talet lättade förbudsivern en smula, men oddset Lången innebar fortfarande att storebror valde vad du fick spela på. De senaste åren har dock sportbetting exploderat med massvis av spelbolag på nätet, som erbjuder mängder av odds på såväl enskilda event som turneringar och kombinationsspel.

Kom och spela hos oss

Spela med hjärnan

Det finns, väldigt förenklat, två typer av tippare. Den som spelar med hjärnan är spelare som håller örnkoll på de olika lagen, och satsar på att spela säkert. Den spelaren kommer vanligen att satsa på lågoddsare, det vill säga favoriten. Ett lågt odds är ett odds som betalar ut ganska lite pengar, kanske 1,5 – 2,5 gånger pengarna om du tippat rätt. En sådan spelare kan ofta nöja sig med att ha konto hos ett enda spelbolag, eftersom spelbolagens oddssättare vanligen hamnar mycket när varandra för favoriter med låga odds.

Spela med hjärtat

Den som däremot spelar med hjärtat, är till exempel spelaren som alltid satsar på att hans eller hennes lag ska vinna. Om tipparen inte råkar hålla på mästarlaget, så kommer han alltså ofta att spela med mycket höga odds. En sådan spelare bör ha konto hos fler än ett spelbolag, eftersom högoddsare ofta sätts ganska olika hos olika spelbolag. Och ska du ta risken att satsa på en underdog så ska du självklart välja det spelbolag som ger mest pengar om du mot förmodan skulle tippa rätt.

När det gäller extrema högoddsare, av typen ”jag tippar Italien som slutvinnare i Hockey-VM”, så kan oddsen skilja sig mycket. Ett spelbolag kan ha satt oddset till 150x pengarna, medan ett annat sätter det till 300x pengarna.